Bilder...

Lite om oss och gården

Karlsborg Rum och Frukost är en avstyckad trelängad skånegård. De äldsta delarna är ifrån 1870 och idag är det gamla stallet omvandlat till gästhus. På Karlsborg bor du hemtrevligt och trivsamt hos oss, Adam och Jane Molin.
Vi köpte gården 2006 och tog över verksamheten som då varit igång under 2 år. Vi har båda en kärlek till livet på landet och delar gärna med oss av vårt himmelrike på jorden. Karlsborg har en underbart stor trädgård med tillhörande damm, kryddträdgård och blomsterprakt. Runt gården har man utsikt över det böljande jordbrukslandskapet och i trädgården finns det många små vrår där man kan njut av att bra vara.
På gården bor även två norska skogskatter. Skulle någon smyga sig på er bakifrån med ett förnöjt spinnande så är det de som hälsar er välkomna.Gästhuset

Alla våra rum är individuellt inredda och varierar i storlek. I gästhuset finns även ett stort allrum med tv, matplats samt ett kök. Från allrummets stora fönster kan man sitta och blicka ut över trädgården och dammen som tillhör gården. I allrummet hittar ni även sällskapspel, leksaker, böcker och filmer att låna. Köket är en liten kokvrå med spis och ugn, kylskåp med frysfack, microugn, vatten- och kaffekokare samt diverse redskap som behövs för att laga till enklare måltider. I köket är det självhushåll som gäller och för allas trivsel är det viktigt att man plockar undan och diskar efter sig.

I gästhuset hittar ni även en gemensam dusch och toalett. Vi har rökfritt inomhus och ber er respektera detta för allas trivsel.

Frukost

I högsäsong serverar vi en generös frukostbuffé i boningshuset.
Ni äter i den soliga frukostmatsalen om ni inte tar med er en bricka ut och avnjuter frukosten i trädgården. I lågsäsong finnsdet möjlighet för mindre sällskap att få bricka på rummet, som ni avnjuter i lugn och ro.

På väg till Bornholm?

Karlsborg rum och frukost ligger mycket strategiskt om man är på väg till Bornholm. Bara en kilometer söder om E 65, med mindre än 20 minuter kvar till färjan kan ni sova gott, äta en riklig frukost och sedan komma i god tid till att köra ombord. Vi anpassar givetvis våra frukostmåltider efter tidtabellen. För mer information om bornholmsfärjorna besök Bornholmstrafiken.

På väg åt andra hållet är ni förstås lika välkomna Det är alltid skönare att starta en lång bilfärd utvilad och mätt.